The thesis revolves around a transformation of the Aarhus based “Skytternes Hus”, with the intention of creating a co-working space that challenges the common way in which we use our everyday offices. Studies in different kinds of workspaces throughout history, alongside the theory of body phenomenology, helped shape a different understanding of how we perceive and react in the spaces we create. These findings contradicted both the closed and open office concept, which only catters to one way of working. This posed the question: what will the future office look like?

 

The new co-working space introduces af diagonal way of collaborating between areas by mixing the vertical and horisontal qualities of the open and closed offices. These spaces can be expanded and retracted, providing a flexible way of regulating unwanted distractions, and thus creating a new kind of workspace, in which we dont have to fit the room, but the room will have to fit us.

Project

Category

Area

Year

Master thesis

Transformation

Aarhus, DK

2018